Therapie die echt bij jou past
Soms zit je gewoon niet lekker in je vel. Misschien is er iets ingrijpends gebeurd, zoals een scheiding, het verlies van een dierbare, ziekte, of problemen op je werk. Maar het kan ook zijn dat je je zonder duidelijke reden onrustig, gestrest of verdrietig voelt. Het leven loopt even niet zoals je wilt, en je weet niet hoe je verder moet.
Herkenbaar? Dan kan psychosociale therapie je helpen. Dit is een laagdrempelige vorm van begeleiding waarbij je leert om beter om te gaan met wat er speelt in jouw leven. Of je nu last hebt van stress, een burn-out, slecht slapen, of moeite hebt met je zelfvertrouwen – samen kijken we wat jij nodig hebt om weer vooruit te komen.
Wat is psychosociale therapie?
Psychosociale therapie helpt je inzicht te krijgen in je situatie en hoe je ermee omgaat. We ontdekken samen wat je tegenhoudt en hoe je hier anders mee om kunt gaan. Je leert:
Bij deze therapie maak ik gebruik van verschillende methodes, zoals ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en oplossingsgerichte therapie. Als het nodig is, kan ik ook EMDR inzetten, bijvoorbeeld bij traumatische ervaringen.
Wat voor klachten kunnen we aanpakken?
Hier zijn een paar voorbeelden van dingen waar ik je mee kan helpen:
Hoe werkt het precies?
We beginnen met een gratis telefonisch kennismakingsgesprek. Daarna plannen we een eerste afspraak van ongeveer een uur (deze kan iets langer duren). In dit gesprek bespreken we jouw situatie, wat je graag wilt bereiken, en wat je nodig hebt.
Hoeveel sessies je nodig hebt, bepaal je zelf. Gemiddeld zijn het er 5 tot 8, maar dit hangt helemaal af van jouw vraag en tempo. We stemmen samen af hoe vaak je langskomt.
Wil je meer weten over therapie, ACT-therapie of EMDR? Neem gerust contact op. Ik help je graag verder! 😊
Na je aanmelding en een telefonisch kennismakingsgesprek zal de eerste afspraak worden gepland. Deze afspraak duren een uur, waarbij het eerste gesprek wat langer kan zijn(tot 1,5 uur). De hulpvraag en de problematiek die ervoor zorgt dat jij problemen ervaart komen boven tafel. Wat wil je bereiken met de therapie, wat is je doel?
Hoe lang het traject duurt is afhankelijk van de vraag maar de regie over het aantal gesprekken blijft in jouw handen. De frequentie van de gesprekken wordt in onderling overleg afgesproken.